BAŁTYKGAZ dla restauratorów

Gaz płynny LPG w gastronomii – wykorzystanie, zalety i znaczenie dla restauratorów

Źródło ciepła jest nieodzownym elementem funkcjonowania wszystkich obiektów gastronomicznych. Restauracje konsekwentnie wybierają gaz LPG, pomimo że na rynku dostępne są coraz bardziej nowoczesne urządzenia elektryczne. Gaz LPG jest rozwiązaniem wydajnym i ekonomicznym. Jednocześnie emituje o wiele mniej zanieczyszczeń cieplarnianych, co w prosty sposób wpływa na ochronę środowiska naturalnego.


Gaz płynny LPG może być magazynowany w zbiornikach lub butlach. Dostawcy oferują różne rozwiązania (butle 11 kg, butle 33 kg, instalacje zbiornikowe różnego typu i różnej pojemności), które można dostosować do indywidualnych potrzeb danej firmy. To pozwala pokryć zapotrzebowanie na źródło energii i zapewnić obiektowi ciągłość funkcjonowania.

Firmy działające w branży gastronomicznej wykorzystują:

  • gaz płynny w butlach 11 kg,
  • gaz płynny w butlach 33 kg,
  • gaz płynny w zbiornikac

 

Jakie są zalety gazu płynnego LPG dla gastronomii?

Gaz w butlach sprawdza się w food truckach oraz punktach gastronomicznych położonych w nietypowych miejscach (np. na łodziach).
Zbiornik gazowy jest bezpiecznym i skalowalnym źródłem energii, które wykorzystują przede wszystkim restauracje, hotele, piekarnie, zakłady cukiernicze i piwowarnie. Może jednocześnie służyć do zasilania kuchni i przygotowania posiłków, a także ogrzewania całego obiektu.
Gaz płynny LPG doskonale nadaje się do ogrzewania lokali oraz hal namiotowych podczas imprez plenerowych. Dodatkowo pozwala na oświetlenie terenu imprezy dzięki zastosowaniu lamp gazowych na zewnątrz i wewnątrz pomieszczeń.

LPG jest ekologicznym źródłem zasilania, ponieważ nie zawiera domieszek szkodliwych substancji. W efekcie nie wydziela toksycznych odpadów spalania do środowiska. To pozwala kształtować proekologiczny wizerunek firmy, który ma również duże znaczenie dla konsumentów. 
Gaz płynny LPG to wydajne, ekonomiczne i ekologiczne źródło zasilania, które świetnie sprawdza się w branży gastronomicznej. Ze względu na zróżnicowanie dostępnych rozwiązań (butle, zbiornik z LPG) można je dostosować do specyfiki danego lokalu i zapewnić ciągłość funkcjonowania praktycznie każdego punktu.

 

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.